Foto: Srpskainfo/CHRISTIAN BRUNA/EPA

Novak Đoković ne samo da i dalje vlada ATP listom, već je sve bliži ulasku u istoriju tenisa.

Đoković je i dalje vodeći na najnovijoj listi Asocijacije teniskih profesionalaca, i to čak 294. nedjelju. Sve je bliži rušenju, činilo se nedostižnog, rekorda Rodžera Federera, koji je bio 310 nedjelja na čelu.

Uz to, slavni Švajcarac više nije među četvoricom najboljih – od ovog pondedjeljka je peti, jer ga je sa četvrte pozicije potisnuo Danil Medvedev, zahvaljujući tituli na pariskom mastersu.

Novak Ðoković i dalje ima 11.830 bodova, a Rafael Nadal i ove sedmice je na priličnoj udaljenosti – sakupio je 9.850 pa je sigurno da bar do druge sedmice januara Nole neće ispustiti čelnu poziciju.

Treći je austrijski teniser Dominik Tim sa 9.125, slijedi Medvedev sa 6.970, a pomenuti Federer je ostao 6.630, što mu nije bilo dovoljno da zadrži nalet Rusa.

Srbija, inače, ima još četvoricu tenisera među stotinu: Dušan Lajović je i dalje 26. na najnovijoj ATP listi, za po jednu poziciju pali su Filip Krajinović (na 31. mjesto) i Miomir Kecmanović (trenutno 43.), dok je Laslo Đere sa 54. dospio na 57. mjesto.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )