Foto: 24 info

Za svakoga ko voli slatko i pokušava smanjiti dodane prerađene ili rafinirane šećere, dinja je zdrav način da zadovoljite želje za slatkim. Zdrava je, hidratantna i puna vitamina C

1. Pomaže u održavanju hidratacije

Konzumiranje voća i povrća s visokim sadržajem vode pomaže u cilju hidratacije. Dinja sadrži oko 90 posto vode i može biti izvrstan izbor za ispunjavanje dnevnih potreba za hidratacijom, kaže Fareeha Jay, registrovani nutricionista.

2. Izvrstan je izvor vlakana

Vlakna pomažu u regulaciji probave i održavanju crijevne flore i šećera u krvi pod kontrolom. Voće je jedna vrsta hrane koja obiluje vlaknima. Dinja je izvor vlakana koji će vam pomoći da se osjećate duže sito i poboljšate zdravlje crijeva, dodaje Jay. 
 
3. Izvor su vitamina C

Dinja je bogata vitaminom C, esencijalnim vitaminom koji se može pohvaliti antioksidativnim svojstvima i svojstvima jačanja imuniteta. Vitamin C će zaštititi naše stanice, održati zdravu kožu, krvne žile, kosti i hrskavicu.
 
4. Podržavaju zdravlje očiju

Narančasta boja dinje ukazuje da su izvrstan izvor beta-karotena, koji se u tijelu pretvara u vitamin A. Optimiziraće naš imunološki sustav i održati naše oči i kožu zdravima, piše Reale Simple. 






Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )