Foto: PROFIMEDIA

Arsen Venger je sve otkrio!

Svjetsko prvenstvo koje se trenutno održava u Kataru biće posljednje na kome ćemo vidjeti 32 tima, pošto će od Mundijala 2026. godine 48 reprezentacija nastupati na Svjetskom prvenstvu. 
 
Ipak još uvijek se ne zna u kom će se to tačno formatu igrati, a slavni francuski trener Arsen Venger koji je direktor FIFA centra za razvoj fudbala pričao je o idejama koje postoje za promjenu formata najbitnijeg takmičenja u fudbalu. 
 
"Još nismo odučili, ali razmišljamo o tome što bi bilo najbolje. Hoće li to biti 16 grupa sa po tri reprezentacije, 12 sa četiri ili dva odvojena takmičenja s po šest grupa po četiri reprezentacije... Pobjednici ta dva turnira bi igrali finale koje bi odlučilo prvaka svijeta. Očekujemo da odluka padne sljedeće godine", rekao je Venger.

Što se tiče narednog Mundijala on će se igrati na cijelom jednom kontinentu jer će ga zajedno organizovati Meksiko, SAD i Kanada. Biće to prvi put da čak tri zemlje organizuju Svjetsko prvenstvo, a tu praksu možemo da očekujemo sve više u budućnosti, pošto od 2002. godine i podijeljenog domaćinstva Japana i Južne Koreje sve češće gledamo velika takmičenja u više zemalja. 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )