Foto: Srna

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ministar za evropsko susjedstvo i SAD pri britanskom Ministarstvu inostranih poslova Vendi Morton izrazili su spremnost da u potpunosti budu podržane sve inicijative koje će dovesti do jačanja bilateralnih odnosa u oblasti trgovine i investicija.

Osim ovoga, naglašena je i spremnost za saradnju u oblasti zaštite životne sredine, koja se nameće kao sve bitnija tema, ne samo u regionu, već i na svjetskom nivou.

Tegeltija i Mortonova su u Sarajevu razgovarali o mogućnostima unapređenja bilateralnih odnosa BiH i Velike Britanije, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tegeltija je istakao da privredna saradnja Velike Britanije i BiH napreduje, te ukazao na značaj realizacije projekata u oblastima od obostranog interesa, poput infrastrukture i zaštite životne sredine, te drvne i metalske industrije, kao i drugim projektima u BiH, a uz korištenje fondova IPA i sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj.

On je ovom prilikom upoznao Mortonovu o prioritetima u radu Savjeta ministara, naglasivši da članstvo BiH u EU ostaje strateško opredjeljenje institucija u BiH, te zahvalio Velikoj Britaniji za podršku koju pruža evropskim integracijama BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama u BiH i regionu, u kontekstu iznalaženja rješenja za prevazilaženje izazova prouzrokovanih pandemijom virusa korona.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )