Foto: Blic.rs

Damir Džumhur je diskvalifikovan sa turnira Akapulko open zbog ponašanja.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je, prema navodima pojedinih teniskih novinara, ali i gledalaca koji su pratili šta se zbiva na njegovom nastupu u Meksiku, napravio skandal kakav odavno nije viđen u "belom sportu".

Naime, Džumhur i Botik van Sandshulp su se sastali u kvalifikacijama ovog nadmetanja koje se igra na tvrdoj podlozi, a kada je teniser iz BiH doživeo brejk kojim je rival poveo sa 5:6 nastao je haos u kome je gađao lopticom suparnika, vređao sudiju i na kraju, čak i pre nego što je zvanično isključen, sam napustio teren.

Sve je počelo kada je, navodno "vrlo problematična odluka linijskog sudije" bila u korist 25-godišnjeg Holanđanina, što mu je donelo i brejk, a time i priliku da servira za osvajanje uvodne deonice.

Nije mogao da se pomiri s lošom odlukom arbitara Džumuhur, pa je najpre javno opomenut zbog ponašanja, a onda je nastavio da besni. Čak je u tom besu i "ispalio" lopticu u Sandshulpa, pa mu je stoga oduzet poen, što je bila druga kazna u kratkom periodu.

Tada je Džumhur izvređao sudiju (pojedini ljubitelji tenisa su na Tviteru tvrdili da je čak i "pretio ubistvom", ali to treba uzeti u obzir sa dozom oprez, bar dok se ne pojavi neki snimak da je zaista to izgovarao, ili dok se o detaljima ne oglase organizatori turnira), ali ono što je sigurno - to je da se, prosto, pokupio i napustio teren, pri rezultatu 5:6 u korist njegovog suparnika.

Organizatori turnira su potom saopštili da je Džumhur diskvalifikovan sa ovog nadmetanja, a u kratkom saopštenju samo su naveli: "Razlog: nesportsko ponašanje".

I posle tog saopštenja pojedini ljubitelji tenisa su poručivali da, "kako su čuli", Džumhurova pretnja sudiji glasila je "Ubiću te!", pre nego što je napustio megdan sa Holanđaninom.

Inače, Damir Džumhur je u ovaj meč ušao kao blagi favorit. Svojevremeno 23. sa ATP liste (2018. godine) sada je tek 125, dok je Sandshulp protiv šestog nosioca u kvalifikacijama izašao kao 149. teniser sveta.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )