Foto: avaz.ba

Jedan ruski analitičar tvrdi da se ovdje zapravo radi o nastavku trgovinskog rata koji Donald Tramp vodi protiv Kine

1. Stanovnici Vuhana zarazili su se supom od šišmiša 

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio video blogerice kako jede supu od šišmiša, pojavila se teorija da je upravo ona izvor širenja koronavirusa, ali nekoliko dana kasnije ispostavilo se da video uopće nije snimljen u Vuhanu, ni u Kini. 

Video je snimljen 2016. godine na arhipelagu Palau u Tihom okeanu. Objavila je to blogerica Vang Mengun koja se nalazi na videu. 

Izvor zaraze je, smatraju mnogi, tržnica s egzotičnom hranom u Vuhanu. 

  • 5G internet uzrokovao je epidemiju - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
    5G internet uzrokovao je epidemiju

2. 5G internet uzrokovao je epidemiju

Nova generacija bežičnog prijenosa podataka, poznata kao 5G, česta je meta teorija zavjera. Objašnjenje je sljedeće: 5G je u Kini "uništio imunitet (ljudi) i tako pojačao virulentnost obične prehlade", budući da je Vuhan jedan od prvih gradova u kojima se eksperimentalno uvela ova tehnologija.  

No, stranica za provjeru činjenica "FullFact" nema nikakvih dokaza da 5G oštećuje imunitet ljudi.

  • Virus je ukraden iz laboratorija u Kanadi - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
    Virus je ukraden iz laboratorija u Kanadi

6. Virus je ukraden iz laboratorija u Kanadi

G News je objavio i prilično upitan dokument koji sugerira da je kineska vojska namjerno pustila virus da se proširi. G News je inače osnovao kineski milijarder u egzilu i kritičar vladajuće Komunističke partije Guo Vengui, a za njega je prethodno radio i bivši visoki savjetnik Donalda Trampa (Trump) Stiv Banon (Steve Bannon). 

Još jedna osoba povezana sa G Newsom, finansijski menadžer Kajl Bas (Kyle Bass), objavio je na Twitteru lažnu vijest da je "kineski špijunski tim, muž i žena, nedavno uklonjen iz postrojenja nivoa 4 za zarazne bolesti u Kanadi jer je slao patogene u postrojenje u Vuhanu" te da se "muž specijalizirao za istraživanje koronavirusa".

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )