Foto: Telegram

Dvadeset i četvrti dan rata u Ukrajini! Sukobi se ne smiruju a pregovori usporeni! RAT UŽIVO i dalje pratite na cafe.ba

17:21

Izbjeglice iz Mariupolja



Mariupolj




17:17

Čečeni zauzeli Banderu, oslobodili civile; "Ukrajinci ih držali bez hrane i vode" VIDEO


Snimak zbog veličine možete pogletati ovdje


16:37

Johnson: Bila bi greška vratiti se normalnim odnosima s Rusijom

BRITANSKI premijer Boris Johnson upozorio je danas da bi "bila greška" vratiti se normalnim odnosima s Rusijom, čak i ako ruska invazija na Ukrajinu prestane.

16:32

Amerika potvrdila što ste prije sat i po na cafe.ba vidjeli: Rusi su upotrijebili hipersonične projektile protiv Ukrajine

AMERIČKI funkcioneri potvrdili su za CNN da je Rusija prošle sedmice lansirala hipersonične projektile protiv Ukrajine, što je prva poznata upotreba takvih projektila u borbi.

16:34

GUR i AZOV digli u vazduh železnički most na ruskoj granici



16:30

Mariupolj



16:28

Ruska svemirska agencija: Ludo je vidjeti ukrajinsku zastavu u svemu

Ruska svemirska agencija oglasila se u vezi njihovih kozmonauta koji su na Međunarodnoj svemirskih postaji (ICC) nosili žuta odijela s plavim elementima.  "Ponekad je žuta samo žuta", poručila je ruska svemirska agencija Roskozmos.

"Letačka odijela nove posade izrađena su u bojama amblema Moskovskog državnog tehničkog univerziteta Bauman, na kojem su diplomirala sva tri kosmonauta. Vidjeti ukrajinsku zastavu posvuda i u svemu je ludo." Na pitanje o odijelima tijekom jučerašnje konferencije za medije s ISS-a odgovorio je zapovjednik misije Oleg Artemjev.
 

16:22

Turska: Putin bez ispunjenja ovih uslova neće razgovarati o prekidu vatre

Portparol turskog predsjednika Ibrahim Kalin u intervjuu je iznio šta Vladimir Putin želi prije no što se sastane s Volodimirom Zelenskim.

Turski predsjednik ponudio je dovođenje Putina i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog u Tursku kako bi olakšali pregovore o okončanju rata. Dok je Zelenskij bio spreman za sastanak, Putin je iznio pitanja koje treba riješiti prije bilo kakvih pregovora, objasnio je Kalin.
 
"Prvo je neutralnost Ukrajine, odnosno odricanje od članstva u NATO-u. Drugo, razoružanje i međusobna sigurnosna jamstva u kontekstu austrijskog modela. Treće, proces koji ruska strana naziva 'denacifikacija'. Četvrto, uklanjanje prepreka raširenoj upotrebi ruskog jezika u Ukrajini. Podrazumijeva se da je postignut određeni napredak u dosadašnjim pregovorima. Prerano je reći da postoji potpuni sporazum ili da je dogovor blizu potpisivanja", naveo je Kalin u intervjuu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )