Foto: Tanjug

Kompanija Tesla je saopštila dobavljačima da želi da započne proizvodnju novog električnog vozila za masovno tržište, kodnog naziva "Redvud", u junu 2025. godine, navele su danas četiri osobe koje su s tim upoznate.

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask planira proizvodnju tržištu pristupačnijih električnih vozila za koje se očekuje da će biti napravljene u sljedećoj generaciji jeftinijih električnih automobila, prenio je Rojters.
 
Ti modeli, uključujući automobil za početnike po cijeni od 25.000 dolara, omogućili bi kompaniji da se nadmeće s jeftinijim automobilima na benzin i sve većim brojem jeftinih električnih vozila.
 
Tu se misli na automobile kineskog BID-a, koji je u posljednjem kvartalu 2023. pretekao Teslu, kao najvećeg svjetskog proizvođača električnih vozila.
 
Teslina trenutno najjeftinija ponuda, model 3 sedan, ima početnu cijenu od 38.990 dolara u Sjedinjenim Američkim Državama, napominje britanska agencija.
 
Mask je prošle godine rekao da je zabrinut zbog uticaja visokih kamata na potražnju potrošača za skupim artiklima poput automobila.
 
Kako su navela dva izvora, kompanija Tesla je prošle godine poslala dobavljačima pozive za dostavljanje ponuda za model "Redvud", uz prognozu nedeljnog obima proizvodnje od 10.000 vozila, prenosi Tanjug.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )