Foto: AP

U mozgu Roberta Kenedija Mlađeg, koji planira da se kandiduje za predsjedničke izbore u SAD 2024. godine, pronađen je mrtav parazit, koji je mogao da pojede deo njegovog moždanog tkiva, piše Njujork tajms, pozivajući se na izjavu Kenedija.

Prema pisanju lista, Kenedi je 2012. godine priznao da pati od mentalne konfuzije i gubitka pamćenja.

Ljekari su, nakon što su primjetili tamnu tačku na skeneru mozga, posumnjali da ima tumor i odmah mu zakazali operaciju u medicinskom centru Univerziteta Đuk. Nakon toga, Kenedi je dobio je poziv od ljekara iz Njujork-Prezbiterijan bolnice, koji je utvrdio da ima mrtvog parazita u glavi, navodi Njujork tajms.

"Doktor je vjerovao da je abnormalnost koja se vidi na snimcima prouzrokovana crvom koji je ušao u moj mozak i pojeo dio tkiva, a zatim umro", rekao je Kenedi, prenosi njujorški list.

Lekari su na kraju zaključili da cista koju su videli na skeneru sadrži ostatke parazita. Sam Kenedi je rekao da ne zna vrstu parazita niti gdje se mogao zaraziti, iako je sumnjao da je to moglo biti tokom putovanja kroz Južnu Aziju.

Sada, Kenedi (70) kao nezavisni predsjednički kandidat, prikazuje svoju vitkost i relativnu mladost kao prednost u odnosu na dvojicu najstarijih muškaraca koji su ikada osvojili Belu kuću: aktuelnog predsjednika SAD Džozefa Bajdena (81) i bivšeg predsjednika Donalda Trampa (77).

Obezbjedio je mjesto na glasačkim listićima u Juti, Mičigenu, Havajima i, prema njegovom izbornom štabu, u Kaliforniji i Delaveru.

Ipak, tokom godina se suočio sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, od kojih su neki ranije bili nepoznati, uključujući očiglednog parazita, navodi Njujork tajms.

U tekstu se navodi da je otprilike u isto vrijeme kada je saznao za parazita, Kenediju, prema sopstvenoj izjavi, dijagnostikovano i trovanje živom, najverovatnije zbog uzimanja previše ribe koja sadrži opasan teški metal, što može izazvati ozbiljne neurološke probleme.

Upitana prošle nedjelje da li bi neki od zdravstvenih problema nezavisnog kandidata mogla da ugrozi njegovu sposobnost za predsjednika, portparolka Kenedijeve kampanje Stefani Spir, rekla je za Tajms: "To je smiješan prijedlog, s obzirom na konkurenciju".

Kampanja je odbila da dostavi njegovu medicinsku dokumentaciju Tajmsu.

Neki od zdravstvenih problema Kenedija otkriveni su u izjavi iz 2012. godine, koju je dao tokom brakorazvodnog postupka od svoje druge žene, Meri Ričardson Kenedi.

U to vrijeme Kenedi je tvrdio da je njegova moć zarađivanja smanjena kognitivnim poteškoćama.

On je priznao i da je u mladosti dobio hepatitis C kroz intravensku upotrebu droga. Rekao je da je liječen i da nije imao dugotrajnih efekata infekcije.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )