Foto: Twitter

Glumac Tom Henks je odlučio da prodati svoj Fiat 126p, automobil poznatiji i kao peglica, a sav prihod koji skupi će donirati isključivo u dobrotvorne svrhe.

Popularni glumac je svog oldtajmera dobio kao poklon 2016. godine u Budimpešti.

Stanovnici grada Bielsko-Biale u Poljskoj su to primjetili, preciznije sugrađanka Monika Jaskolska, te su mu za rođendan poklonila upravo svoju peglicu.
 
Automobil iz 1974. je bio u potpunosti restauriran i uljepšan za glumca. Henks nije mogao da sakrije uzbuđenje ni sreću.

 
- Jednostavno prekrasan i predivan auto. Nisam siguran koliko će uspeti da pređe kilometara na putevima Kalifornije, ali se tiješim što mogu da ga popravim odvijačem i ženskim kaišem - rekao je tada Henks.

Kao gest zahvalnosti donirao je veliku svotu novca bolnici u kojoj je radila Jakolskova.
 
Trenutno se njegova peglica nalazi na aukciji "Bring a Trailer". Najviša ponuda za automobil iznosi velikodušnih 57.000 dolara. Ta cijena je zasigurno veća nego što bi iko ikada izdvojio za kupovinu peglice.

 
Mala peglica je bijele boje sa zelenom unutrašnjosti i bijelim detaljima.

Novi vlasnik automobila će uz njega dobiti i rukavice za vožnju, rezervne svjećice i nedavna dokumenta o servisu. Glumac se čak potpisao na unutrašnjim vratima s vozačeve strane.



Henks želi da proda svoj automobil kako bi prikupio novac za fondaciju Elizabet Dol i njenu kampanju "Hidden Heroes".
 
Fondacija Elizabete Dol osnovana je 2012. godine kako bi podigla svijest javnosti, podstakla istraživanja i vodila saradnju s ciljem da pomogne da ojača, podrži i oda počast 5,5 miliona američkih supružnika, roditelja, članova porodice i prijatelja koji se brinu za ranjene, bolesne ili povređene američke veterane.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )