Foto: Bakina kuhinja

Malo ko ne voli kiflice sa sirom. Pogotovo kad čitava kuća zamiriše na tijesto.

Isprobajte ovaj recept, nećete se pokajati!
 
Sastojci:
 
300 ml mlijeka
 
20 gr svježeg kvasca
 
550-600 gr brašna
 
1 kašičica šećera
 
malo soli
 
2 jaja
 
30 ml ulja maslinovog
 
60 gr maslaca
 
160 gr sira
 
Priprema:
 
U malo mlakog mlijeka mlakog izmrviti kvasac pa dodati kaščicu šećera i ostaviti da nadođe.
 
U činiju sipajte ostatak mlakog mlijeka, dodati kvasac, 1 jaje , ulje, brašno, so pa napraviti  glatko mekše tijesto.
 
Tijesto podjeliti na 4 loptice. Svaku lopticu razviti u krug i premazati maslacom, pa je prekriti drugom, pa je premazati, pa trećom i premazati i četvrtom, koju ne mažemo.
 
Pokriti 10 minuta. Razviti što tanje i isjeći na 12 trouglova.
 
Premazati svaki trougao maslacom, staviti fil od sira u koji ste stavili belance i uviti kiflice.
 
Pokriti da odmori 15 minuta, pa premazati žumancetom i posuti susamom.
 
Peći na 180 stepeni C, oko 35 minuta da porumene.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )