Foto: Nezavisne

Teško djetinjstvo i trnovit put do uspjeha Dušku Tošiću su samo pomogli da danas više cijeni i uživa u svemu što ima, te da svoju djecu uči pravim vrijednostima.

Fudbaler nikada nije ni pokušavao da sakrije da je živio u Domu učenika srednjih škola "Angelina Kojić - Gina", gdje je proveo 3 godine i gdje mu je, zapravo, i određena dalja sudbina.
 
Naime, malo ko i dalje zna da djetinjstvo poznatog fudbalera nije bilo popločano zlatom i posuto ružama, već da se debelo namučio za sve što danas ima.
 
Duško je odrastao u Orlovatu, selu nadomak Zrenjanina. Međutim, njegovi roditelji zbog siromaštva nisu imali mogućnosti da mu obezbijede pristojno odrastanje, pa su ga poslali u Dom učenika.
 
Duškov otac Milorad smatrao je da je za njegovog sina bolje da živi tamo, umjesto u siromaštvu porodičnog doma.
 
"Moj Duško je bio nekoliko godina u internatu da bi se školovao i igrao fudbal, tamo je imao redovne obroke, što je za dete u razvoju veoma važno. Sad je veoma uspešan i mnogo smo ponosni na njega. Ostvario je svoj san. Živi u velikom gradu", rekao je svojevremeno Milorad Tošić.
 
Naime, kao štićenik doma Duško je počeo da trenira fudbal, a predanim i napornim radom, cjelodnevnim treninzima na školskom terenu, uspio je da stigne ovdje gde je danas.
 
Danas, kada se posjeti Orlovat, može se videti da je Duško svojoj porodici obezbijedio baš sve što su željeli.
 
Nisu u selu pravili megalomanske kuće i vile, već lijepu kuću normalne veličine, u kojoj će imati sav potrebni komfor za život.
 
U kući živi Duškova majka Nikoleta, s obzirom na to da je oca izgubio u septembru 2018. godine.
 
Vijest ga je dočekala u Kini, odakle je prvim jutarnjim letom stigao u Srbiju.
 
Jelena Karleuša jednom prilikom je ispričala da je njen suprug, kao mlad i siromašan momak dobijao hranu od Nadice Zeljković, prenosi Telegraf.
 
Za Srbiju je uvijek davao i više od 100% sebe, a zbog odlaska na Olimpijske igre 2008. godine bio je šikaniran u klubu, jer mu tadašnji klub Verder to nije dozvolio.
 
Bio je miljenik navijača, u svakom klubu u kom je igrao. Vjerovatno, sa razlogom.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )