Foto: Pexels

Japanska kompanija Toyota motor objavila je da će uložiti još 500 miliona dolara u američku firmu Joby Aviation i njenu proizvodnju i sertifikaciju električnih letećih taksija.

Investicija će biti u obliku gotovine za obične akcije, s tim da će prva tranša biti zatvorena kasnije ove godine, a druga tranša u 2025, prenosi Rojters.

Toyota je prethodno uložila 394 miliona dolara u Joby Aviation, tako da ukupna vrijednost investicija sada iznosi 894 miliona dolara.

Električna vozila za vertikalno polijetanje i slijetanje (eVTOL) se predstavljaju kao budućnost prevoza u urbanim sredinama, ali za sada kompanije koje ih proizvode teško dobijaju dozvole regulatora.

Kompanija Joby Aviation je objavila da napreduje u procesu komercijalizacije i sertifikacije letećih taksija i da je nedavno otvorila prošireni pogon u Kaliforniji, prenosi Tanjug.

Predsjednik firme Toyota motora za Sjevernu Ameriku Ted Ogava je izjavio da je održivi vazdušni saobraćaj predstavlja ključno rješenje za današnje "uporne izazove mobilnosti".

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )