Foto: radiosarajevo.ba

Jedinstveni mirisi i ukusi bosanske kljukuše brzo će vas vratiti u djetinjstvo. Dakle, kljukuša je starinsko jelo sa kojim se može eksperimentisati, pa preporučujemo da probate ovaj recept.


Potrebno: 1 jaje, malo soli, 200 ml tople vode; malo brašna (umutiti tijesto kao za palačinke)

Potrebno za preliv: 100 grama pavlake ili jogurta; 2 čena bijelog luka

Priprema: Umutiti jaje, pa dodati so. Zatim dodati vodu i postepeno dodavati brašno. Umutite ređe tijesto kao za palačinke. Izlijte na podmašćenu tepsiju i pecite oko 10 minuta na 200 stepeni.

Napravite preliv tako što ćete procijediti dva čena bijelog luka i izmiješati ih sa pavlakom ili jogurtom.

Kada tijesto porumeni i postane hrskavo, izvadite ga iz rerne i vrelo prelijte sa mješavinom pavlake i bijelog luka. Prijatno!

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )