Foto: rojters

Najstariji sin bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa mlađeg u intervjuu za američke medije dotaknuo se teme o tome šta se dešava oko Ukrajine.


On je napomenuo da u Sjedinjenim Državama ima mnogo onih koji su veoma agresivni prema Rusiji, a smatraju da je Ukrajina primjer demokratije.

Ima ljudi koji doslovno kažu: „Rusija je pravi agresor. Moramo pobiti sve u ovoj zemlji. Jer Ukrajina je bila velika demokratija"
 
- rekao je Tramp mlađi.
 
Političar je podsjetio da je, po univerzalnom priznanju, Ukrajina bila jedna od najkorumpiranijih zemalja na svijetu, značajno ispred Rusije u tom pogledu.
 
Prema riječima sina bivšeg predsjednika Sjedinjenih Država, ono što se danas dešava u Ukrajini je posljedica politike Zapada prema Rusiji. Napomenuo je da je Zapad stalno prijetio da će Ukrajinu uvesti u NATO, ali da je to jedina crvena linija koju Putin nije mogao zanemariti. Trump mlađi je dodao da je ruski predsjednik o tome razgovarao sa njegovim ocem dok je bio predsjednik Sjedinjenih Država.
 
Dali smo im sve moguće razloge... Pravimo se da smo nevini učesnici ovih događaja
 
- rekao je političar.
 
Podsjetimo, u novembru ove godine zakazani su predsjednički izbori u Sjedinjenim Državama na kojima će se Donald Trump stariji ponovo nadmetati za predsjednika.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )