Foto: Twitter / Printscreen

Savezni tužioci posjeduju audio snimak bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa u kojem priznaje da je zadržao povjerljivi dokument Pentagona.

Navodno, Tramp je zadržao dokument o mogućem napadu na Iran nakon što je napustio Bijelu kuću, izvjestio je "CNN".
 
"CNN" nije preslušao snimak, no naveo je da ju je nekoliko neidentifikovanih izvora opisalo. "Reuters" nije uspio da potvrdi izvještaj.
 
Na snimku je jasno da je Tramp, koji traži republikansku nominaciju u 2024. godini, razumio da je uzeo povjerljivi materijal nakon što je napustio Bijelu kuću 2021. godine, prema izvještaju "CNN-a".
 
Trampovi komentari daju naslutiti da bi želio podijeliti informacije, no da je svjestan ograničenja šta može deklasifikovati nakon što napusti kabinet, rekla su dva izvora "CNN-u".
 
Trampov predstavnik nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom. Peter Kar, portparol kabineta posebnog savjetnika Džeka Smita u ministarstvu pravosuđa, takođe nije odmah komentarisao, prenosi "Index".
 
Smit istražuje Trampovo postupanje sa povjerljivim dokumentima, kao i nastojanja da poništi predsjedničke izbore 2020. godine kad je izgubio od Džozefa Bajdena.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )