Foto: InfoBijeljina

Srpski član Predsedništva Milorad Dodik zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pomoći koju je Srbija uputila Republici Srpskoj.

U Banjaluku je sinoć stigao treći kontigent pomoći Srbije Republici Srpskoj. U donaciji se nalaze respiratori, maske, rukavice i ostala medicinska oprema potrebna za borbu protiv virusa korona. Kontigent pomoći u borbi protiv virusa korona su dočekali predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.


Srpski član Predsedništva Milorad Dodik zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pomoći koju je Srbija uputila Republici Srpskoj. Istakao je da Srpska čini sve da sanira posledice virusa korona.


- Treba još pomoći da stigne iz Kine. Sve ono što se pokazalo kao neophodnim za borbu protiv virusa korona imamo - naglasio je Dodik.


Prema njegovim riječima, dopremljena pomoć upotpunjuje ono što Republika Srpska već ima.


- Srpska trenutno u skladištu ima po šest miliona maski i rukavica. Treba da dođe još po pet miliona maski i rukavica. Uplaćeno je i treba da stigne i još 250 respiratora - istakao je Dodik.


Zahvalio je i Vladi Mađarske i svima koji su pomogli.


- MMF je odobrio određena sredstva za Republiku Srpsku. Ovo je borba svih nas. Zahvalni smo građanima što poštuju mjere, jer ovo je borba koja će očigledno još dugo trajati - izjavio je Dodik.




Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Republika Srpska obezbedila dovoljno opreme za borbu protiv virusa korona. On je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije.


Istakao je Republika Srpska raspolaže i dovoljnom količinom testova za virus korona.


On je naglasio da će Republički štab za vanredne situacije doneti odluku da deo ove opreme bude prosleđen i u četiri federalne opštine sa većinskim srpskim stanovništvom.


Premijer Srpske je rekao da će Vlada Srpske, možda već sutra, usvojiti akcioni plan koji se odnosi na relaksaciju mera koje je u proteklom periodu donosio Republički štab za vanredne situacije.


On je dodao da već prve mere mogu biti relaksirane od 27. aprila, ukoliko epidemiološka situacija ostane kakva je ovih dana.


- Možemo očekivati da ćemo od druge polovine maja relaksirati sve naše mere i vratiti se normalnom životu, iako ćemo verovatno neki duži period morati da se naviknemo da živimo sa virusom korona i da nosimo maske, rukavice i ostalu neophodnu opremu - rekao je Višković.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )