Foto: Glas Srpske

NOVO MESTO - Trener Igokee Dragan Bajić bio je zadovoljan nakon teško izborene pobjede protiv Krke (70:69) u odgođenom meču drugog kola ABA lige.

Aleksandrovčani su upisali drugu pobjedu ove sezone nakon trijumfa nad Primorskom prošlog vikenda, a ovo je bio prvi od tri gostujuća susreta koja očekuju Aleksandrovčane u narednom periodu, tako da je trijumf popravio samopouzdanje “igosa”. Gosti iz Republike Srpske zamalo su od gotovog napravili veresiju. Vodili su većim dijelom meča, ali ih je loše šutersko veče sa linije slobodnih bacanja moglo koštati pobjede. Naime, Bajićevi puleni promašili su 17 penala iz 37 pokušaja, ali su dobrom odbranom stigli do trijumfa.

- Bila je ovo teška utakmica u psihološkom, kao i u svakom drugom pogledu. Na kraju smo zasluženo pobijedili jer smo vodili tokom cijelog meča, a uz malo više koncentracije mogli smo ranije da prelomimo duel u našu korist, pogotovo u trećoj četvrtini kada smo igrali odbranu na visokom nivou, mada u napadu nismo bili toliko raspoloženi tokom prvog poluvremena. Nismo znali kako da kaznimo Krkina preuzimanja. Na kraju smo dopustili domaćinu da povede, ali pokazali smo pravi karakter i došli do zaslužene pobjede. Prije meča rekao sam da Krku čine pravi radnici na parketu i ekipa nema prave zvijezde. Dobro su vođeni, što su pokazali u Zadru, kao i protiv nas - istakao je Bajić.

Već u subotu očekuje ga gostovanje Splitu, a u srijedu susret sa Limožom u prvom kolu grupne faze Lige šampiona, dok će poslije toga ugostiti Partizan i gostovati Budućnosti.

- Još nismo pravi, ali pobjedi se ne gleda u zube. Čeka nas još jedno teško gostovanje u Splitu. Želimo da pobijedimo drugi put, što bi nam mnogo značilo prije puta u Francusku, a zatim i meča sa Partizanom. Još nismo u formi, posebno igrači koji su bili bolesni, ali pokušaćemo da u narednim mečevima postignemo najbolje moguće rezultate - rekao je Bajić.

Odgođen meč

Utakmica četvrtog kola ABA lige između Borca i Mornara, koja je trebalo da bude igrana u subotu, odgođena je nakon dva potvrđena slučaja virusa korona u crnogorskom timu, pa će novi termin biti određen uskoro. Oba košarkaša osjećaju se dobro, a jedan od njih bio je negativan na redovnom testiranju rađenom uoči odlaska na meč sa Crvenom zvezdom u Beogradu, a na ponovljenom testiranju u Parizu 19. oktobra njegov test bio je pozitivan. On će zbog toga ostati u hotelskoj izolaciji u Parizu još najmanje sedam dana.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )