Foto: Pexels/Ilustracija

Prema mišljenju engleskog proslavljenog kuvara Alda Cilija, koji je specijalizovan za italijansku kuhinju, iako spremanje tjestenine zvuči poprilično jednostavno ili bar tako mislimo, postoji mnogo grešaka koje pravimo kada je u pitanju ova hrana.

Aldo je objasnio da je prekuvavanje tjestenine najčešća greška s kojom se susreće, kako kod profesionalnih kuvara tako i kod amatera. Ali srećom postoji vrlo jednostavno rješenje.
 
"Mnogi restorani prekuvaju testeninu, pa je poslužuju takvu, a kuvanje ovog jela treba završiti u umaku", kaže Aldo.
 
"Ako pravite ovo jelo, skuvajte tjesteninu dva minuta manje, zatim je dodajte u umak s vodom u kojoj ste ju spremali i završite njeno kuvanje u umaku, kako bi imala priliku da upije sve ukuse", objašnjava Cili.
 
Aldo dodaje i da se kuvana tjestenina nikada ne smije ispirati pod hladnom vodom jer se tako ispire skrob.
 
Takođe, treba paziti na pravilanu razmjeru tjestenine i vode kod kuvanja jer je to ključno za dobro kuvanu tjesteninu. Ona zahtijeva puno prostora da se proširi dok se kuva, pa je i veća posuda neophodna, što sprečava da se slijepi u kipućoj vodi.
 
Ne treba zanemariti ni redovno miješanje kako bi se sve ravnomerno skuvalo, ali i izbjegle grudvice, piše The Sun.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )