Foto: tropic

Sezona slava je počela, a slavsku trpezu je nemoguće zamisliti bez ruske salate.

Svako može da prepozna ukus ruske salate i žmureći, ali ako pitate za recept, dobićete stotine različitih odgovora.
 
Osnovni sastojci su krompir, šargarepa, grašak, kiseli krastavci, jaja, senf i majonez, ali postoji još jedna namirnica koja će će vašu omiljenu salatu učiniti savršenom.
 
Naime, kada pomiješajte sve navedene sastojke, tajna je u tome da dodajte najmanje dvije kašike pavlake.
 
Pavlaka će salatu održavati kremastom, biće svježa danim i neće se hvatati žuta korica.
 
Pored ovog trika, za vas smo pripremili i nekoliko korisnih savjeta za rusku salatu:
 
1. Povrće nasjeckajte odmah nakon što ste ga skuvali jer će tako upiti manje vode i salata će biti ukusnija. Potrudite se da kockice povrća budu podjednako velike, odnosno što sitnije.
 
2. Krompir kuvajte u ljusci jer će upiti manje vode. Uvijek birajte krompire srednje veličine i kuvajte ih oko pola sata do 45 minuta.
 
3. Vodu u kojoj kuvate povrće unaprijed posolite.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )