Foto: pixabay

Kuvanje kukuruza nije nikakva posebna nauka. Ubacite ih u vodu i skuvate!

Ali, da bi stvarno bio ukusan i mekan, morate da u vodu dodate mlijeko i puter.
 
Ova metoda kuvanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje se inače kukuruz često služi kao dodatak za ručak tokom cijele godine, a pomaže da svako zrno kukuruza bude mekano, slatko i sočno, piše Punkufer.hr.
 
Sastojci:
 
5 klipova mladog kukuruza
1 l vode
200 ml mlijeka
115 g putera
1 mala kašika soli
 
Priprema:
 
Očistite kukuruz i prepolovite ga napola.
 
U velikom loncu zagrijte vodu i kada prokuva dodajte joj mlijeko i puter.
 
Posolite vodu pa dodajte klipove mladog kukuruza.
 
Djelimično poklopite lonac i kuvajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )