Trik za najmekši i najukusniji kuvani kukuruz koji ćete obožavati ovog ljeta
Izvor: radiosarajevo.ba
×
0
Podijeli
Foto: pixabay
Kuvanje kukuruza nije nikakva posebna nauka. Ubacite ih u vodu i skuvate!
Ali, da bi stvarno bio ukusan i mekan, morate da u vodu dodate mlijeko i puter.
Ova metoda kuvanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje se inače kukuruz često služi kao dodatak za ručak tokom cijele godine, a pomaže da svako zrno kukuruza bude mekano, slatko i sočno, piše Punkufer.hr.
Sastojci:
5 klipova mladog kukuruza
1 l vode
200 ml mlijeka
115 g putera
1 mala kašika soli
Priprema:
Očistite kukuruz i prepolovite ga napola.
U velikom loncu zagrijte vodu i kada prokuva dodajte joj mlijeko i puter.
Posolite vodu pa dodajte klipove mladog kukuruza.
Djelimično poklopite lonac i kuvajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju.