| Sastojci | Količina |
| crni luk | 1 glavica |
| paradajz | 3 |
| paprike | 3 |
| ljuta papričica | 1 |
| peršun, nana | po ukusu |
| jaja | 4 |
| ulje | 2 dl |
| so | po ukusu |
Kako pripremiti

U dubokom i širokom tiganju ugrijte ulje i kašiku maslaca. Dodajte glavicu luka, nasjeckanu na sitno, i prodinstajte ga nekoliko minuta dok ne omekša. Kad je luk malo omekšao dodajte papriku, nju zajedno propržite sa lukom. Kad i paprika omekša dodajte paradajz nasječen na kockice i sve zajedno dinstajte. Dodajte peršun, nanu i na umjerenoj vatri ostavite jelo dok ne ispari tečnost. Kašikom napravite udubljenja u smjesi (napravite mjesta za jaja) i dodajte jaja da se isprže. Ovo jelo se jede iz tiganja sa hljebom (topka se).