Foto: srpskainfo.com

Tužilaštvo BiH uputilo je zahtjev Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka i Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužilaštva za dostavljanje predmeta koji se odnose na ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Na osnovu podneska predstavnika oštećenih i Udruženja Pravda za Davida, Tužilaštvo BiH je odmah uputilo zahtjev za dostavljanje na uvid predmeta koji se odnose na stradanje Davida Dragičevića u martu 2018. godine u Banjaluci.

Zahtjev je upućen Okružnom tužilaštvu Banjaluka i Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske – saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

Dodaju kako će nakon dostavljanja i analize predmeta, Tužilaštvo BiH donijeti odluku o daljim koracima i aktivnostima.

Podsjetimo banjalučko tužilaštvo je tri mjeseca nakon tragične smrti mladića Davida Dragičevića utvrdilo kako se može otvoriti zvanična istraga zbog ubistva, uz komentar da je osnov sumnje sa najnižim stepenom vjerovatnoće?! Tokom protekle tri godine od pronalaska beživotnog tijela Davida pored rijeke Crkvene, porodica i članovi grupe Pravda za Davida, ali i njeni simpatizeri izloženi su nezapamćenom pritisku, prvenstveno policije, o čemu svjedoči i nedavna presuda Osnovnog suda u Banjaluci.

Ogorčena neradom i korupcijom u nadležnim institucijama, porodica je u martu 2019. godine tijelo Davida prebacila u Austriju. Roditelji ubijenog mladića danas više i ne žive u svom gradu, a oni koji se bore i dalje za istinu i pravdu izloženi su pritisku.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )