Foto: srpskainfo.com

Više javno tužilaštvo u Beogradu ispitaće da li je V. K. otac dječaka-ubice zapuštao i zlostavljao sina, saopšteno je iz Tužilaštva.

Kako se navodi u saopštenju, biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog djela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetne osobe.
 
Paralelno sa tim, u toku je pretkrivični postupak protiv majke,a vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog djela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetne osobe.
 
Ona je juče saslušana u policijskoj stanici gdje je odgovarala na pitanja koja se odnose na ponašanje dječaka i odnosa u porodici.

Predistragu o slučaju majke dječaka-ubice vodiće Više javno tužilaštvo u Beogradu, nakon što preuzima slučaj od Prvog osnovnog tužilaštva radi koncentracije dokaza, jer se pred VJT u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dječakovog oca.
 
Inače, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice dječaka-ubice i o tome dostavi izvještaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa, piše Blic.
 
Uskoro opširnije…
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )