Foto: N.N.

Twitter je otpustio 50 odsto zaposlenih, saopštili su iz kompanije navodeći da to neće uticati na kvalitet moderiranja sadržaja na toj društvenoj mreži.

Direktor zadužen za bezbjednost i integritet na Twitteru Joel Rot saopštio je da je otpušteno 15 odsto zaposlenih u njegovom odjeljenju, koje je odgovorno za sprječavanje širenja dezinformacija i štetnog sadržaja, kako bi umirio korisnike i oglašivače nakon preuzimanja kompanije od strane milijardera Elona Maska, prenosi Rojters.
 
U cijeloj kompaniji otpušteno je 3.700 zaposlenih ili 50 odsto od ukupnog broja, dodao je on, navodi britanska agencija, prenosi Tanjug.
 
S obzirom da je samo nekoliko dana do američkih međuizbora, Rot je saopštio da borba protiv štetnih dezinformacija ostaje glavni prioritet kompanije.
 
“Što se tiče smanjenja radne snage na Twiteru, nažalost nema izbora kada kompanija gubi više od četiri miliona dolara dnevno. Svi koji su otpušteni dobili su tri mjeseca otpremnine, što je 50 odsto više od zakonske obveze”, napisao je u objavi novi vlasnik kompanije Ilon Musk.
 
Velike kompanije poput "General Mills" i "General Motors" saopštili su da prestaju sa oglašavanjem na Twiteru, navodi Rojters, a prenosi telegraf.rs.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )