Foto: Twitter

Twitter je u ponedjeljak pristao na prodaju Elonu Musku za iznos od oko 44 milijarde dolara u gotovini, samo nekoliko sedmica nakon što je tehnološki mogul dao svoju 'uzmi ili ostavi' ponudu.

Kako piše portal Axios, radi se o potresu u svijetu globalnih medija ali i politike, u kojima Twitter služi kao domaćin diskursa.
 
Musk plaća 54,20 dolara po dionici i lično je odgovoran za otprilike polovicu financiranja. Ostatak dolazi putem zajmova direktno od Morgan Stanleya ili su dogovoreni putem ove investicijske banke. Još nije poznato da li je Musk uspio osigurati vlasničke partnere.
 
Pitanje koje se trenutno postavlja je ko će voditi Twitter pod Muskom? Njegovo prvobitno pismo ponude uključivalo je kritiku trenutnog menadžmenta tvrtke, tako da je malo vjerovatno da će Parag Agrawal ostati izvršni direktor. Istodobno, Musk već vodi više tvrtki i gotovo je nemoguće zamisliti da bi na tu listu dodao još jednu.
 
“Sloboda govora je temelj funkcionalne demokracije, a Twitter je digitalni gradski trg na kojem se raspravlja o pitanjima od vitalnog značaja za budućnost čovječanstva”, rekao je Musk u saopštenju za javnost.
 
“Također, želim učiniti Twitter boljim nego ikad tako što ću poboljšati proizvod novim sadržajima, učiniti algoritme otvorenim za povećanje povjerenja, pobijediti spam botove i autentifikovati sve ljude,” kazao je Musk, dodavši kako Twitter ima ogroman potencijal.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )