Foto: Srpskainfo

Vozač M. K. iz Vilusa kod Gradiške uhapšen je juče zbog toga što je u 12 časova vozio automobil sa 2,6 promila alkohola u krvi, saoptšeno je iz Policijske uprave Gradiška.

Oni su pojasnili da su zaustavili automobil „proton“ kojim je upravljao M. K. i utvrdili da je vozilo neregistrovano, a tada je on testiran i na alkohol.

– Policajci su zbog počinjenih težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, gdje su propisane zaštitne mjere, te zbog bojazni da će nastaviti sa vršenjem prekršaja uhapsili M. K. i privremeno mu oduzeli auto – pojasnila je portparol PU Gradiška Slobodanka Subotić.

Nakon prestanka razloga za zadržavanje on je pušten na slobodu, a protiv istog, Osnovnom sudu Gradiška, odjeljenju za prekršaje biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška su u proteklom periodu  oduzeli ukupno 24 vozila, od osoba koje su višestruki povratnici zbog izvršenja prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH i koji imaju veće iznose neplaćenih novčanih kazni u Registru novčanih kazni.

 

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )