Foto: cafe.ba

Nedim Sladić, bh. meteorolog najavio je novi talas saharskog pijeska. No bez brige, to, kako najavljuje Sladić, neće dugo potrajati.

"S novim i većim koncentracijama saharskog pijeska “družimo se” od nedjelje, 31.03.2024. zbog kojeg će nebo ponovo biti zamućeno. Odlazak ovog gosta prognoziramo s napredovanjem hladne fronte sa sjeverozapada koja će donijeti padavine u noći na utorak (s 01. na 02.04.2024). Tada će uslijediti pad koncentracije pijeska i vlažno deponovanje aerosola na tlo, što će pozdraviti naše zemljište, ali ne i prozori i limeni ljubimci. Od utorka ponovo ćemo vidjeti čisto plavo nebo", napisao je Sladić, prenosi N1.
 
Ranije je Sladić govorio o vremenskim prilikama najavljujući promjene od ponedjeljka.
 
“U ponedjeljak će doći do nove promjene vremena koja će se od kasnih poslijepodnevnih sati sa zapada premještati prema istoku donoseći padavine i to najprije na području Krajine, a potom u večernjim satima i u noći u ostatku zemlje”, rekao je Sladić.
 
Očekuje se i izraženije grmljavinsko nevrijeme, a postoji i mogućnost lokalne pojave grada. Potom slijedi još jedna promjena. Od 4. aprila slijede temperature između 20 i 25 stepeni.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )