Foto: Arhiva

Crnogorska policija otkrila je u Luci Bar veliku količinu kokaina sakrivenog u paletama za đubrivo za gljive tartufe, objavile su danas podgoričke Vijesti.


Dnevnik, pozivajući se na albanske medije, naveo je da je droga zaplijenjena juče, pošto je tovar od 400 kilograma hemijskog đubriva pomiješanog sa kokainom preuzeo albanski državljanin i krenuo ka Tirani, poslije čega su u okolini glavnog grada Albanije uslijedila hapšenja.
 
Droga je u Luku Bar stigla sredinom jula ove godine, ali je policija odlučila da odloži zaplijenu kokaina dok se ne pojavi naručilac, odnosno do kontrole tovara, potvrdio je Vijestima doskorašnji direktor Uprave carina Crne Gore Rade Milošević, čiji su službenici otkrili sporni tovar.
 
Albanski državljanin je u četvrtak preuzeo pošiljku, a crnogorski i albanski policijaci su krenuli za njim ka Albaniji poslije čega je na teritoriji te zemlje uslijedila akcija hapšenja, pišu Vijesti.
 
Prema navodima tog medija, u akciju praćenja i zaplene droge uključena je Specijalizovana američka agencija za borbu protiv droge i suzbijanje narkotika DEA.
 
Poslije otkrivanja sumnjivig tovara od 20 paleta natovarenih vještačkim đubrivom, po naologu crnogorskog tužilaštva kontrolom je utvrđeno da je u džakovima rasut hemijski razložen kokain.
 
Policija i tužilaštvo Crne Gore se do sada nisu oglašavali povodom zaplijene.
 
Podgorički dnevnik navodi da je naručilac tovara osoba iz Tirane i prenosi navode medija u Albaniji da je do sada u toj zemlji uhapšeno 15 osoba, za koje se sumnja da su povezani sa sumnjivom pošiljkom.
 
Ovo je treća zaplijena veće količne kokaina otkrivenog na teritoriji Crne Gore od avgusta prošle godine.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )