Foto: VLADA FBIH

Prema usvojenom dnevnom redu, uz ostale tačke, Vlada će razmatrati informaciju s prijedlozima zaključaka o potencijalnoj budžetskoj podršci Evropske unije Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize.

U Mostaru je počela sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.
 
Prema usvojenom dnevnom redu, uz ostale tačke, Vlada će razmatrati informaciju s prijedlozima zaključaka o potencijalnoj budžetskoj podršci Evropske unije Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize. Riječ je o energetskom paketu koji je predstavljen 28. oktobra ove godine tokom posjete predsjednice Evropske komisije našoj zemlji. 
 
"Plan upravljanja vodama za vodno područje Jadranskog mora"
U okviru tog paketa, za Zapadni Balkan je predviđena podrška od 500 miliona eura, a od čega je 71 milion za saniranje posljedica poskupljenja energenata za privredu i ugrožena domaćinstva u BiH.
 
Prema prijedlogu Federalnog ministarstva saobraćaja i komunikacija, Federalna vlada bi trebala razmatrati i odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju dvije dionice autoceste na Koridoru Vc, i to Tarčin - Konjic u dužini od 20,2 km, te tunela Prenj dužine 12 km.
 
Vlada bi se trebala izjasniti i o prijedlogu Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za utvrđivanje odluke o donošenju Plana upravljanja vodama za vodno područje Jadranskog mora u FBiH za period od 2022. do 2027. godine.
 
Ispunjenost usloba za imenovanja u ustanovama socijalne zaštite
Na dnevnom redu je i uredba o postupku dokazivanja ispunjenosti općih i posebnih uslova za imenovanje u tijela uprave, nadzora i rukovodstva u federalnim ustanovama socijalne zaštite, koju je predložilo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.
 
O najvažnijim odlukama i zaključcima sa sjednice Vlade FBiH javnost će biti obaviještena putem saopćenja.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )