Foto: Screenshot

Trka sa vremenom u pronalaženju podmornice koja je nestala na putu do Titanika, ušla je u novu fazu, pošto u podmornici ostaje sve manje zaliha kiseonika.

Prema pisanju Asošijeted presa, spasioci su dovezli još brodova i plovila na mjesto nestanka, nadajući se da bi podvodni zvuci koje su otkrili drugi dan zaredom mogli da pomognu u sužavanju potrage.
 
Međutim, navodi agencija, čak i oni koji su bili optimistični sada upozoravaju na mnoge preostale prepreke - utvrđivanje lokacije podmornice, stizanje do nje spasilačkom opremom, njeno izvlačenje na površinu, i to sve prije nego što ponestanu zalihe kiseonika i pod pretpostavkom da je podmornica još uvijek netaknuta.
 
Podmornica je prijavljena kao nestala u nedjelju, pošto je izgubila kontakt sat i 45 minuta nakon što je zaronila i nije se vratila na površinu u očekivano vrijeme.
 
Američka obalska straža u koordinaciji sa drugim agencijama, uključujući američku mornaricu i kanadsku obalsku stražu, radi "danonoćno" na pokušaju da pronađe nestalu podmornicu sa pet ljudi u njoj, ali do sada napori u potrazi nisu dali rezultate.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )