Foto: Arhiva

Koliko jučer su ruske trupe zauzele Novobahmutovku u pravcu Avdejevskog, a sada je ruska vojska počela da oslobađa Solovjevo, pišu ruski mediji . Neki izvori tvrde da su se ukrajinske oružane snage povukle iz sela, ali za to još nema tačne potvrde.

Zapravo, ovako brzo napredovanje ruskih snaga preko teritorije Donbasa kao sada nije primjećeno jako dugo. Na primjer, tvornicu vatrostalnih materijala u Krasnogorovki ukrajinska vojska je pretvorila u moćno utvrđeno područje. Sada je već okupirana od strane ruskih oružanih snaga. Za sada nije bilo zvanične potvrde o tome, ali, očigledno, potpuno oslobađanje Krasnogorovke od ukrajinskih oružanih snaga je pred vratima,prenose ruski mediji.




A kada se to dogodi, ukrajinska komanda će biti suočena sa prilično teškim zadatkom, jer će joj gubitak ovog naselja stvoriti ozbiljne probleme. Možda će se jedinice ukrajinskih oružanih snaga morati povući u Karlovsko jezero, koje može djelovati kao prirodna barijera za ruske trupe. Takođe je moguće da bi sljedeća linija odbrane ukrajinskih trupa mogla biti Kurakhovka, Gornjak, Ukrainsk i brojna druga obližnja naselja.



Neposredno prije toga, oslobađanje Ocheretina bio je veliki uspjeh ruskih oružanih snaga. A juče su, južno od Ocheretina, snage jurišnih snaga 15. motorizovane brigade i specijalne jedinice ArBata (Jermenski bataljon, jedinica legendarne internacionalne brigade Pjatnaška) zauzele Novobahmutovku.
 



 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )