Foto: novosti.rs

Republički štab za vanredne situacije donio je odluku da se od 11. maja u Republici Srpskoj ukinu neka ograničenja.

Republički štab za vanredne situacije donio je u utorak odluku da se od 11. maja u Republici Srpskoj otvaraju frizerski i kozmetički saloni, ugostiteljski objekti, roštiljnice, javni prevoz, priređivači igara na sreću, teretane, fitnes centri, te ustanove predškolskog obrazovanja!

Premijer RS i komandant Republičkog štaba za vanredne situacije Radovan Višković je kazao da će svi morati poštovati određene mjere.

- Ostali su hoteli, hosteli, bioskopi, pozorišta, igraonice i škole. Za takve aktivnosti struka još nije dala saglasnost da počnu s aktivnostima. Zadužena su dva ministarstva da skupa sa ugostiteljima i sa zanatsko-preduzetničkom komorom RS i Institutom za javno zdravstvo RS organizuju sastanke, gdje će biti bliže objašnjenje procedure i otklonjene sve dileme za neometan početak rada svih ovih privrednih aktivnosti – kazao je Višković.

On je istakao da je u RS, zbog Đurđevdana, za 6. maj, uvedena zabrana kretanja od 15 sati do 7. maja u pet sati.

- Donesena je odluka da će od 7. maja ograničenje kretanja biti od 22 sata do pet sati. Dakle, pomijera se sa 20 na 22 sata. Sve dok struka ne da novi predlog, ostaje na snazi policijski sat. Takođe, odlučeno je da se licima starijim od 65 godina dozvoli kretanja od sedam do 13 sati svakim danom – dodao je.

Odlučeno je i da se od danas ukida obaveza nošenja rukavica na javnim mjestima, odnosno javnim površinama

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )