Foto: Facebook

Prvi put u istoriji Srbije, narednog vikenda biće organizovan basket turnir u jednoj od Kaznenih ustanova, Zabeli u Požarevcu.

Organizacija turnira povjerena je 3x3 Serbia i Košarkaškom Savezu Srbije i ovo takmičenje po prvi put biće ispraćeno po FIBA pravilima.
 
Sve ovo ukazuje da je jako bitna stavka društveni život ljudi koji svoje dane provode na odsluženju kazni u kaznenim ustanovama, pa se vjeruje da će se ovakvim načinom organizacije događaja, doprinijeti njihovom boljem vladanju.
 
Na turniru u subotu čiji je početak predviđen za 11 sati, učestvovaće 12 timova, od kojih će svoja dva time imati osuđenici, tri tima će činiti basketaši čuvara reda, a jedan tim će imati zaposleni Ministarsta pravde Republike Srbije dok će šest timova biti iz RODA 3x3 prvenstva po specijalnoj pozivnici oganizatora, kažu u Košarkaškom Savezu Srbije.
 
Inače, ovo je prvi turnir ove vrste organizovan u Srbiji po uzoru na Francusku.

Tamošnja Košarkaška Federacija (FFBB) prije 25 godina uvela je organizovanje turnira basketa 3x3 u blizu 200 zatvora na čitavoj teritoriji Francuske. Time je Francuski Sportski savez bio primjer da je ta zemlja prva u svijetu potpisala partnerski ugovor sa Zatvorskom upravom.
 
Na turniru u Srbiji učestvovaće i osuđenici Kazneno-popravnog zavoda Pančeva, KPZ Sremska Mitrovica i zaposleni u Ministarstvu pravde.
 
Kotizacija za učešće na turniru je gratis, a za prvo mjesto obezbjeđena je nagrada u visini od 80.000 dinara. Za drugo mjesto nagrada je 20.000 dinara, dok će trećeplasirani dobiti opremu Košarkaškog saveza Srbije.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )