Foto: printscreen

Sumnja se da je Marko Petković (24) jedan od četvorice pucača koji su 20. januara u Atini pobili "škaljarce" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića pred ženom i decom * Petković je i 2015. u porti crkve u Vraniću ubio čoveka

Marko Petković (24) iz Vranića jedan je od četvorice pucača koji su 20. januara u Atini pobili vođe "škaljarskog klana" Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43) pred njihovim ženama i decom, pokazuju operativna saznanja policije!

Petković je, inače, poznat i kao "ubica iz Vranića", jer je 2. avgusta 2015. u tom mestu nožem ubio Sašu Joksića (39), koji ga je upozorio da ne urinira u porti tamošnje crkve!

Pušten, pa pobegao

Marko je posle monstruoznog ubistva u Vraniću izvesno vreme bio u pritvoru, ali je 2018. iznenađujućom odlukom suda pušten da se brani sa slobode i od tada je u bekstvu! Uhapšen je tek pre desetak dana kod jednog prijatelja u Aranđelovcu i tad su kod njega pronađeni pištolj i falsifikovana bugarska lična karta.

Informerov izvor iz bezbednosnih službi kaže da su istražitelji tom prilikom došli i do nekih šokantnih saznanja.

- Utvrđeno je da je Petković bio u Atini 20. januara, kada su ubijene vođe "škaljarskog klana", a za ulazak u Grčku je koristio lažna bugarska dokumenta, koja su i nađena kod njega. Samo nekoliko sati nakon likvidacije u atinskom restoranu "Voskopula", Petković je s tim lažnim dokumentima napustio Grčku i otišao u Bugarsku, da bi dan kasnije stigao u Srbiju - kaže sagovornik Informera.

Prema njegovim rečima, naše bezbednosne službe su u saradnji s kolegama iz Grčke u međuvremenu saznale identitet i ostale trojice osumnjičenih za mafijašku likvidaciju u Atini, ali još nema čvrstih dokaza za njihovo hapšenje.
- Kako se sumnja, sva četvorica osumnjičenih za ubistvo "škaljaraca" imali su bugarska dokumenta, s kojima su ušli u Grčku, a zatim je i napustili, a reč je o državljanima Srbije i Crne Gore. Što se Petkovića tiče, postoje ozbiljna saznanja da se on u toku bekstva zbog ubistva u Vraniću povezao sa jednom veoma moćnom kriminalnom grupom i da je kasnije, po njihovom nalogu, sa još trojicom plaćenika pobio "škaljarce" u Atini - naveo je naš sagovornik.

printscreen youtube

Inače, ubistvo dvojice vođa "škaljarskog klana", izvedeno u prepunom restoranu pred suprugama i decom, privuklo je veliku pažnju medija na Balkanu.

Četvorica ubica, maskiranih kapuljačama i maramama, ušla su u restoran, i dok su dvojica držali na nišanu prestravljene goste, druga dvojica su otišla na sprat restorana i stala pred Dedovića i Stamatovića, koji su večerali sa porodicama.

Ispalili su više od 20 hitaca u glave i grudi "škaljaraca", a jedan metak je pogodio u nogu i Stamatovićevu suprugu. Ceo napad je izvršen precizno i munjevito, jer je za manje od 30 sekundi sve bilo gotovo. Ubice su, koristeći metež i paniku, neometano izašle iz restorana i ušle u džip, koji ih je čekao u blizini, nakon čega su pobegle - izvestili su tada grčki mediji.

I Dedović i Stamatović su u vreme ubistva bili u bekstvu, a iz straha od ubica iz suprotstavljenog "kavačkog klana" promenili su lični izgled. Pustili su bradu, drastično su smršali i često menjali mesto prebivališta. Međutim, ubice su ih locirale u Atini tako što su im mesecima pratile žene i decu! Naime, Igorova i Stevanova supruga su za novogodišnje praznike krenule u Grčku i ubicama je bilo jasno da će se tamo naći sa muževima.

Bez obezbeđenja

Dedović i Stamatović su se u Grčkoj kretali bez obezbeđenja, kako ne bi privlačili pažnju, a u restoranu "Voskopula" u Atini, otkad su im stigle porodice, večerali su dva puta nedeljno. To ubicama nije moglo da promakne, pa su u nedelju, 20. januara, pripremili i izvršili mafijašku egzekuciju.

Kamere u restoranu su u to vreme bile isključene, a na snimcima sa obližnjih objekata se vide samo četiri tamne siluete kako se udaljavaju posle zločina.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )