Foto: nezavisne.com

Učenici Osnovne škole "Peti oktobar" iz Sanskog Mosta prodavali su danas u centru ovoga grada kolače, a sav prihod sa ovog događaja u iznosu od 10.590 maraka uplaćen je na račun za pomoć unesrećenima u prirodnoj katastrofi koja je nedavno pogodila Jablanicu i druge gradove u našoj zemlji.

Prema riječima direktora ove škole Mehe Batića, dio sredstava biće uplaćen na račune pet porodica koje su najpogođenije katastrofom.

Kako je kazao, akcija je organizovana zahvaljujući inicijativi vijeća učenika te škole, a ideju su podržali nastavnici i roditelji đaka.

"Zahvaljujući prije svega roditeljima učenika osigurana je velika količina kolača, koje su građani kupovali, a svako je mogao da uplati i novčanu pomoć u pomenute svrhe", istakao je Batić.

Prema njegovim riječima, ovakve akcije su veoma značajne, jer se kod učenika razvijaju empatija i osjećanje solidarnosti s onima koji su u nevolji. Treba istaći kako je akcija naišla na izuzetan prijem kod Sanjana, te su tokom njenog trajanja prodati svi kolači.

Također, treba pomenuti da su i mnoge druge organizacije, udruženja i građani u Sanskom Mostu prikupili značajne količine pomoći za unesrećene u nedavnoj prirodnoj katastrofi.

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )