Foto: srpska info

Dva od četiri kvalifikaciona turnira za žensko Svjetsko prvenstvo koje se održava u Australiji od 22. septembra do 1. oktobra 2022. godine igraće se u Beogradu od 10. do 13. februara 2022, odlučio je Centralni Bord FIBA!

Uz srpsku prijestonicu, domaćini preostala dva kvalifikaciona turnira biće japanski grad Osaka i američki glavni grad Vašington.
 
Žrijeb za ove turnire zakazan je za utorak 23. novembar 2021. godine u 11.30 sati u Ženevi, kada će biti poznati rivali najboljih srpskih košarkašica, prenosi kss.rs.
 
Na ova četiri turnira učestvovaće 16 reprezentacija, dakle po četiri na svakom, a po tri nacionalna tima sa svakog turnira obezbijediće vizu za Australiju.
 
U kvalifikacijama će učestvovati sljedeće selekcije: Srbija, BJelorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Francuska, Rusija, Nigerija, Mali, Brazil, Kanada, Portoriko, SAD, Australija, Kina, Japan i Koreja.
 
Australija kao domaćin Svjetskog prvenstva i SAD kao aktuelni olimpijski šampion već su obezbijedile plasman na SP, ali će igrati u kvalifikacijama.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )