Foto: srpskainfo.com

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas da je protiv Uroša Blažića (21), koji je u Mladenovcu ubio osam, a ranio 14 osoba, prije tri godine podnijeta krivična prijava zbog napada na službeno lice.

Gašić je u Skupštini naveo da je protiv Blažića 31. maja 2020. godine podnijeta krivična prijava Višem tužilaštvu za maloljetnike zbog napada na službeno lice u obavljanju službene dužnosti.
 
– Uroš Blažić Blažić je vozio motocikl, nije se zaustavio na znak policijskog službenika i istog udario motorom. Policijski službenik je zadobio povrede ramena i kuka. Prošao je dvije patrole i treća ga je zaustavila. Doveden je u policijsku stanicu Mladenovac, gdje je utvrđeno da se radi o maloljetniku. U prisustvu oca, Radiše Blažića, uručen je poziv da se javi 1.6. 2020. licenciranom policijskom službeniku za maloljetnike u Mladenovcu. Tada mu je uručena i potvrda o privremeno oduzetom motociklu – naveo je Gašić.

Kako je dodao, po konsultaciji sa zamjenikom tužioca Višeg javnog tužilaštva, protiv Uroša Blažića je podnijeta krivična prijava za krivično djelo napada na službenika u redovnom postupku. Dana 1.6. 2020. u prisustvu oca i advokata sačinjen je zapisnik o saslušanju osumnjičenog i zajedno sa krivičnom prijavom prosleđeno Višem javnom tužilaštvu.

Dan kasnije dostavljen je izvještaj Centru za socijalni rad na Zvezdari, jer je tamo Blažić prijavljen, kako bi preduzeli mjere iz svoje nadležnosti. Gašić kaže da nemaju izvještaj šta je Centar preduzeo. Ministar unutrašnjih poslova kaže da je protiv Blažića podnijeta prekršajna prijava 28. 7 2019. godine za drsko i bezobrazno ponašanje.
 
– Motornom testerom posjekao je rampu kojom je Živorad Petković iz Dubone branio ulaz u svoje imanje. Prednjim točkom traktora kojim je maloljetnik upravljao, nanio je Petkoviću lakše tjelesne povrede – rekao je Gašić, prenosi Blic.
 
Dodao je i da je protiv Uroša Blažića podnijeta i prekršajna prijava zbog izazivanje tuče, posjedovanje noža, ali je postupak obustavljen zbog apsolutne zastarelosti.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )