Foto: srpskainfo.com

Upravni odbor udruženja građana i privrede Hercegovine zadužio je hercegovačke opštine i grad Trebinje da ovom udruženju dostave procjenu broja porodica u urbanim sredinama koje su se zbog pandemije virusa korona našle u stanju socijalne potrebe i kojima je neophodna materijalna pomoć.

Od jedinica lokalne samouprave je zatraženo da ovim porodicama putem javnih poziva obezbijede besplataa sjemenski i sadni materijal za jednogodišnje kulture i da im se ustupi poljoprivredno zemljište bez naknade u ovoj godini.


Privrednike su pozvali da preduzmu neophodne mjere radi zaštite zdravlja radnika, a Vladu RS i druge nadležne institucije, da pored usvojenih, donesu i dodatne mjere za olakšavanje poslovanja privrede.

– Neophodno je uložiti maksimalne napore da traženim mjerama samoizolacije profunkcioniše novi način privređivanja, načina života, prihodovanja, kao i trošenja ličnih i materijalnih sredstava, kako u privredi tako i u okviru porodica. Upućujemo zahtjev svim privrednim društvima i pojedincima da shodno novonastaloj situaciji uplate određena novčana sredstva na račun posebnih namjena Udruženja građana i privrede Hercegovine, koja će biti rezervni fond Udruženja i služiti isključivo narodu – navodi se u saopštenju Udruženja građana i privrede Hercegovine.


Ovo udruženje podržalo je opredjeljenje Hercegovačkog kneza Rodoljuba Draškovića za posvećenost radnoj snazi koja je pogođena virusom korona.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )