Foto: twitter

Kako se istraga odmotavala i dala prve rezultate, sumnja je pala na Matiasa da je on zapravo bio glavni glumac u režiranoj otmici

Matias Pogba (Mathias), brat poznatijeg fudbalera Juventusa i reprezentativca Francuske Pola Pogbe (Paul), je optužen i određen mu je pritvor zbog sumnje da je iznudio novac od svog brata.
 
Uz Matiasa privedena su i četiri saučesnika, javlja "AMC Sport". Protiv Matiasa i ostalih zvanično je podignuta optužnica za iznudu i kriminalno udruživanje odlukom tužilaštva.

- Moj klijent nema veze sa kriminalnom organizacijom, ne razumijemo odluku koju je donio sud da ga zadrži u pritvoru, posebno što ima alibi za večer kada se desila navodna otmica. Uložićemo žalbu na ovu odluku - rekao je Jasin Buzru, advokat Matiasa Pogbe.

Podsjetimo, otmica koja se spominje se navodno dogodila 20. marta kada je spomenuta grupa kriminalaca upala u stan Matiasa Pogbe, držala ga za taoca i tražila novac od Pogbe.
 
Pol Pogba je dao dio novca, u pitanju je suma od 100.000 evra kako se njegovom bratu ne bi nešto dogodilo. Međutim, kako se istraga odmotavala i dala prve rezultate, sumnja je pala na Matiasa da je on zapravo bio glavni glumac u režiranoj otmici kako bi se iznudio novac od poznatog fudbalera.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )