Foto: Tanjug / JADRANKA ILIC

Sjednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa održana je danas, a nakon toga obratila se Darija Kisić Tepavčević koja je istakla da je situacija sa korona virusom povoljnija.

- U prvom redu navela bih ukidanje važenja kovid propusnica koje će stupiti na snagu od subote. Imamo i zadržavanje preporuke za nošenje maski u zatvorenim prostorima. Kada je u pitanju ukupan broj ljudi na skupovima u zatvorenom, ukida se limitacija, praktično od subote svi bioskopi i pozorišta moći će da rade normalno - rekla je ona.
 
Ona je dodala da je izolacija oboljelih i dalje na snazi jer je to osnovna protivepidemijska mjera koja uključuje izolaciju od najmanje sedam dana.
 
- Na osnovu učestalosti obolevanja i umiranja imamo postepeno smanjivanje. Ono što ukazuje na povoljniju situaciju je ukupan broj pregleda na kovid ambulantama, broj hospitalizovanih, a to je uslovilo i smanjivanje potrebnog broja kovid ambulanti. Bolnice su počele da se vraćaju u normalan režim rada, a u ovom momentu su kovid bolnice nove bolnice koje smo izgradili za vreme kovida - rekla je Kisić.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )