Foto: Telegram

Zamenik ministra spoljnih poslova Ukrajine Andrej Melnik zatražio je od Njemačke isporuku borbenih aviona "tornado" i "eurofajter", ratnih brodova i podmornica njegovoj zemlji, dalje prenosi "Špigl".

 
 
Komentarišući najavu o isporuci "leoparda", Melnik je izjavio da bi to "trebalo da bude samo prvi korak."
 
"Imamo veoma moćnog protivnika, Rusi proizvode oružje punom brzinom", dodao je on.
 
"Potrebni su nam ratni brodovi da bi obala bila zaštićena, imamo veoma dugu obalu. Takođe su nam potrebne podmornice da bismo spriječili opasnost od novog napada sa mora u Crnom moru", takođe je izjavio Melnik, dodavši da je "rat daleko od kraja."

Na odgovor na ukrajinski zahtjev nismo dugo čekali!

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti poručio razume potrebu Kijeva da od svojih saveznika traže avione, ali da im podmornice neće biti potrebne

Kijevskom režimu će uskoro biti oduzet pristup moru, napisao je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući izvještaje da je Ukrajina zatražila podmornice od Njemačke.
 
Ranije je "Špigel" objavio da zamjenik ministra spoljnih poslova Ukrajine Andrej Meljnik zahtijevao da Njemačka isporuči borbene avione, ratne brodove i podmornice Ukrajini.
 
"Dobro, avioni su nekako razumljivi. Istina, normalnih pista praktično nemaju, a nebo nad Ukrajinom smo zatvorili. Ali podmornice - one su im stvarno potrebne. Pogotovo ako uzme u obzir da će kijevski režim uskoro neće imati izlaz na more", ironično je zaključio Medvedev.
 
Prema njegovim riječima, konstantno "moljakanje" će se završiti tako što će se Ukrajinci naći na čamcu usred Dnjepra pjevajući "Yellow submarine", a podmornica će biti u boji ukrajinske zastave.
 
Podsjećamo, njemačka vlada je potvrdila da će Ukrajini da pošalje 14 "leopard" tenkova, javlja kabinet Njemačke i potvrđuje da će drugi evropski partneri takođe poslati tenkove Kijevu.
 
Zamjenik ministra spoljnih poslova Ukrajine Andrej Melnik zatražio je od Njemačke isporuku borbenih aviona "tornado" i "eurofajter", ratnih brodova i podmornica njegovoj zemlji, dalje prenio je "Špigl".
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )