Foto: Twitter

Ukrajina je ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo, a možda su i oštećeni...

Fudbalska reprezentacija Ukrajine nije uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Kataru pošto je u finalu baraža poražena protiv Velsa u Kardifu (1:0), ali utisak je da su bili i bolji od protivnika...

Stvarali su šanse pred golom Vejna Henesija, i promašivali, dok su bijesni i zbog toga što u prvom poluvremenu nije dosuđen jedanaesterac nakon duela Džoa Alena i Andreja Jarmolenka. Velški fudbaler je "potkačio" Ukrajinca po stopalu, Jarmolenko je pao u kaznenom prostoru, ali nije dosuđen penal.

Španski arbitar Lahoz bio je u komunikaciji sa VAR sobom, iz koje nije dobio signal da je prekršaj bio za najstrožu kaznu, tako da je meč nastavljen uobičajeno, međutim kad su Ukrajinci poslije vidjeli šta se desilo - pobjesnili su.
 
"FIFA jednostavno nije htjela Ukrajinu na Svjetskom prvenstvu. Moj prijatelj je bio sudija meča doigravanja, ali on je gad. Postoje stvari koje se ne mogu zamaskirati", poručio je bivši međunarodni sudija Oleksandr Šamič.
 
"Ovo je potpuno s**nje sa suđenjem, uključujući i ono u VAR sobi. Mrzim to... FIFA je totalni apsurd! Osmijeh sudije Lahoza nakon ove situacije je ismijavanje naših igrača, navijača, djece i vojske", grubo je ocijenio bivši sudija, sada predsjednik Sindikalnog arbitražnog odbora u Ukrajini.
 
Pogledajte tu spornu situaciju!
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )