Foto: twitter

Moguće ih je uništiti i na pozicijama, ali i naši partneri shvataju da su potrebna sredstva protiv balističkih prijetnji, rekao je Ihnat

Pukovnik i portparol ratnog vazduhoplovstva Ukrajine Juri Ihnat (Yuri) izjavio je da postoji još uvijek prijetnja da Rusija dobije iranske balističke rakete.
 
Kako je naveo Ihnat, ukrajinska protivvazdušna odbrana protiv ovih raketa je nemoćna.
 
Između ostalog, one je rekao da snage protivvazdušne odbrane ne mogu da se suprotstave balističkim projektilima i protivavionskim projektilima koji lete duž balističke putanje.
 
Glavna prijetnja

- Glavna prijetnja koja visi u zraku i koja se još uvijek može implementirati su, naravno, rakete iranske proizvodnje. Rusija nije odustala od namjere da dobije dronove kamikaze iz Irana i na određeni način, rakete koje su najavljene ranije: Fateh i Zolfagar (Zolfaghar) modeli. Ovo je balistika, mi danas nemamo sredstava protiv balistike - kazao je Ihnat.
 
Ihnat je rekao da Rusija ima projektile Kinzal (Kinzhal).
 
Izazovi i prijetnje

Istakao je značaj obezbjeđivanje Ukrajine sistemima Patriot PAC-3 i SAMP-T.
 
- To su izazovi i prijetnje sa kojima se danas suočavamo. Moguće ih je uništiti i na pozicijama, ali i naši partneri shvataju da su potrebna sredstva protiv balističkih prijetnji. Kao što su Patriot PAC-3 i SAMP-T - zaključio je pukovnik i portparol ratnog vazduhoplovstva Ukrajine.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )