Foto: Telegram

Uprkos obećanjima zemalja NATO-a da će obezbjediti teško naoružanje, Ukrajina neće moći dugo da se odupire dobro obučenoj ruskoj vojsci.


Napisao je kolumnista Brandon Vejhert u članku za Azija tajms, i dodao da je malo vjerovatno da će moći da odolijeva Moskvi duže od šest mjeseci.

"Logistika, geografija i aritmetika su i dalje važni u vojnim operacijama. Nažalost po Kijev, ovi faktori sada rade protiv njega... Ukrajina će u narednih šest mjeseci biti slomljena, naletom u potpunosti pripremljene Rusije", rekao je on.

Alijansa je, željeći da spriječi potpuni poraz kijevskog režima, odlučila da isporuči tenkove. Prema riječima novinara, nove zalihe neće pomoći Vladimiru Zelenskom, već će samo dovesti do velikih gubitaka i rizika eskalacije sukoba.

"Gledajući vremenski okvir, krhkost lanaca snabdijevanja NATO-a Ukrajine, i koliko je iscrpljena ukrajinska linija odbrane koja već posustaju pod još uvjek ograničenim ruskim pritiskom, ne može se, a da se ne zapita: jesu li ove akcije Alijanse pogrešne, opasne, pa čak i beskorisne", istakao je autor.
 
On je primjetio da SAD, u suštini, traže od Ukrajinaca da koriste tenkove kojima niti umiju da rukuju niti da ih održavaju, u očajničkom trenutku borbe sa većim ruskim snagama.
 
"NATO će iscrpiti sopstvene zalihe oružja i budžete i dovesti svijet na ivicu još jednog globalnog sukoba velikih sila – i sve uzalud
 
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )