Foto: Twitter

Proslavljeni ukrajinski teniser Sergej Stakhovski javio se direktno sa fronta u Ukrajini gdje pokušava da odbrani državu od ruske vojne intervencije.

Tom prilikom istakao je da mu se Novak Đoković javio tokom ovih teških trenutaka i poslao mu riječi podrške.

"Đoković mi je poslao poruku podrške, malo smo i proćaskali. Pokušao sam da kontaktiram Rodžera i Rafu. Žao mi je što su izabrali da ćute. Razumem ih, ovo nije njihov rat", istakao je Stakhovski u intervjuu za "La Stampu" sa linije fronta.

Sa početkom ruskog napada, Stakhovski je uzeo pušku u ruke i pridružio se ukrajinskoj vojsci.
 
"Nemam nikakvo iskustvo, vojna služba nije obavezna u Ukrajini. Ali sam spreman da učinim sve što je potrebno da zaštitim svoju zemlju i spriječim Rusiju da pobjedi. Ako to znači da treba da uzmem oružje i branim se pucajući u nekoga, to ću učiniti", rekao je Ukrajinac i dodao:
 
"Imamo podršku sjajnih ličnosti, važno je da se ona nastavi. U suprotnom, kada završi sa Ukrajinom, Putin će početi da bombarduje Evropu".
 
Dotakao se i ruskih kolega, Danila Medvedeva i Andreja Rubljova.

"Oni su dobri momci, razumjeju zvjerstvo ovog rata. Ako ništa, trude se da urade nešto, drugi ni to. Već sam primio stotine poruka od tenisera širom svijeta, koji su šokirani šta se dešava. To je pomoć, pokazuje da razumjeju da je laž ono što Putin govori o Ukrajincima nacistima".


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )