Foto: Image by Pezibear from Pixabay

Ukusne krofne koje ne upijaju ulje od sada pa nadalje i ubuduće biće omiljena poslastica na vašoj trpezi. Čak i kada za njih nemate povod.

Sastojci:

- 650 gr brašna

- 30 gr kvasca

- 1 kašičica šećera

- malo soli

- 200 ml mlijeka

- 3 žumanceta

- 100 ml ulja

- korica limuna

Priprema:

Kvasac potopiti u toplom mleku dodati šećer i malo brašna. U činiju ili mikser staviti brašno dodati kvasac koji je nadošao, žumanca, mlijeko, ulje so, i koricu limuna i dobro izraditi testo. Ostaviti da poraste oko 30 min pa razviti oklagijom 1 cm debljine. Isijecati čašom ili modlicom, ostaviti još 15 minuta da tijesto "odmori", a onda ih pržiti u vrelom ulju, piše "Stil kurir".

Kako stavite krofnu ulje, poklopite šerpu ili tiganj, ostavite da krofna postane zlatna, pa je okrenite na drugu stranu. Kada krofnu okrenete, nemojte da stavljate poklopac na šerpu ili tiganj.

Kada se krofne isprže, stavite ih na kuhinjski ubrus da se ocijede. Pospite ih prah šećerom i poslužite. Ukoliko imate tanjir na nivoe poslažite ih u krug, a pored možete ukrasiti orasima ili bilo kojim durgim bobičastim voće. 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )