Foto: MILENA ĐORĐEVIĆ/RAS SRBIJA

Glumca Zorana Rankića cijela Srbija i region je pamtila po čuvenoj ulozi Popare iz serije "Srećni ljudi". On je preminuo prije tri godine u 84. godini, a posljednje dane je posvetio svojoj drugoj velikoj ljubavi - pisanju, a od pozorišta se oprostio na nesvakidašnji način.

Zoran je, naime, tada pobjegao sa oproštajnog govora kojim su iz Beogradskog dramskog pozorišta htjeli da ga isprate u penziju tako što je skočio kroz prozor šminkernice.
 
– Nisam želio da i meni pred odlazak u penziju pričaju ono: ‘Dragi naš, bio si nam oslonac, zvaćemo te, dao si mnogo za nas…’, a poslije te svi zaborave. Da bih sve to izbjegao, zaključao sam se u šminkernici, napisao krejonom na ogledalu “Živjela sloboda” i iskočio sam kroz prozor. Srećom, ta prostorija je bila u prizemlju. Eto tako sam se oprostio od glume – ispričao je glumac jednom prilikom, piše Najžena.

Kako su mediji prenosili nakon njegove smrti, umro je zaboravljen od svih i ogorčen zbog toga što nakon “Srećnih ljudi” nije dobio nijednu veću ulogu, prenosi Blic.

Glumac je preminuo 9. decembra 2019. godine u domu za stara lica u Beogradu nakon duge i teške bolesti.
 
Sahranjen je 12. decembra 2019. na Novo bežanijskom groblju, a na vječni počinak ispratilo ga je tridesetak ljudi, među kojima je bilo samo dvoje njegovih kolega – glumac Vlasta Velisavljević i glumica Ljiljana Lašić.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )