Foto: null

Knjaz Miloš, poznati proizvođač mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića nastavlja sa uspješnim plasiranjem proizvoda na tržištu Bosne i Hercegovine, a novost je da će Marbo koji posluje pod okriljem globalne kompanije PepsiCo, biti ekskluzivni distributer ovih proizvoda.

PepsiCo i Knjaz Miloš su dogovorili partnerstvo kada je u pitanju direktna distribucija proizvoda u Bosni i Hercegovini.

Sporazum o distribuciji započeo je 1. jula 2020. godine, te se potpuni asortiman proizvoda obje kompanije može već pronaći na policama supermarketa.

Strategija rasta kompanije PepsiCo temelji se na unaprijeđivanju poslovanja posebno u segmentu brendova iz svog portfolija bezalkoholnih pića. Distribucija poznatih i etabliranih brendova proizvođača Knjaz Miloš-a će nadopunit već uveliko poznat PepsiCo asortiman bezalkoholnih pića i stvoriti čvrstu i široku ponudu.

Kompanija Knjaz Miloš odavno je prisutna u Bosni i Hercegovini sa svojim poznatim asortimanom brendova: Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, Remix Knjaz i Gusto.

Proizvodi Knjaz Miloš proizvedeni su zaštićenom tehnologijom, prema najvišim standardima sigurnosti i kvalitete koji ispunjavaju sve EU zahtjevesigurnosti.

PepsiCo i Mattoni 1873 su multinacionalne kompanije koje već dugo uspješno sarađuju, a 2019. su ojačali svoje partnerstvo sporazumom o zajedničkom ulaganju i kupovinom kompanije Knjaz Miloš, lidera u svojoj kategorijina tržištima Zapadnog Balkana.


Knjaz Miloš – lider na srpskom tržištu sa tradicijom dužom od 200 godina 

Kompanija Knjaz Miloš sa sjedištem u Aranđelovcu u Centralnoj Srbiji, može se pohvaliti tradicijom koja datira od 1811. godine. Vodeća je na tržištu mineralnih voda u regionu bivše Jugoslavije i dugogodišnji je lider na tržištu sa snažnim i inovativnim portfolijom koji uključuje gaziranu mineralnu vodu Knjaz Miloš, prirodnu negaziranu mineralnu vodu Aqua Viva, Guarana energetske napiteke, osvježavajuće bezalkoholne napiteke ReMix Knjaz, Tube i Golf i sokove Gusto. Knjaz Miloš zapošljava oko 800 ljudi u Srbiji. 


O kompaniji Mattoni 1873

Mattoni 1873najveći je distributer bezalkoholnih pića u centralnoj Evropi, sa sjedištem u Karlovim Varima i dugom tradicijom koja datira od 1873. godine. Intenzivan razvoj kompanije počinje devedesetih godina, zahvaljujući značajnim ulaganjima novih vlasnika, italijanske porodice Pasquale. Proizvodi kompanije Mattoni 1873 trenutrno se distribuiraju u 19 zemalja širom svijeta, a grupa posjeduje brendove mineralne vode u Austriji, Mađarskoj i Srbiji. U Bugarskoj, Slovačkoj i Mađarskoj, Mattoni 1873 je ekskluzivni proizvođač i distributer PepsiCo portfolija. Mattoni 1873 zapošljava ukupno 3350 ljudi. 


O kompaniji PepsiCo

Potrošači u više od 200 zemalja širom svijeta milijardu puta dnevno uživaju u PepsiCo proizvodima. Svojim portfolijom hrane i pića koji obuhvata Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker i Tropicana, PepsiCo je ostvario više od 64 milijarde dolara neto prihoda u 2018. godini. PepsiCo portfolio obuhvata širok spektar hrane i pića, uključujući i 22 brenda koja pojedinačno generišu više od milijardu dolara na godišnjem nivou u maloprodaji. 

PepsiCo vizija jeste da bude globalni lider u segmentu pića i grickalica vodeći se poslovnom filozofijom Pobjeđujemo sa svrhom. „Pobjeđujemo sa svrhom“ je cilj koji obuhvata održivost na tržištima na kojima posluje, uz ostvarivanje društvene odgovornosti kroz svaki segment poslovanja. Za više informacija posjetite www.pepsico.com


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )