Foto: Vlada RS

Glavni koordinacioni tim RS za borbu protiv korona virusa razmatrao je danas trenutnu epidemiološku situaciju, te pozvao građane na odgovorno i disciplinovano ponašanje, poštivanje zabrane okupljanja u grupama i mjera fizičke distance, te obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica.

Ovo tijelo čine predsjednik Vlade RS Radovan Višković, predsjednica Republike Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Oni su sa današnje sjednice uputili apel Ministarstvu unutrašnjih poslova RS i ostalim nadležnim institucijama da tokom prvomajskih praznika pojačaju kontrolu poštivanja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, koje se odnose na ograničenje i zabranu kretanja, nošenje propisane zaštitne opreme, te zabranu okupljanja u grupama u kojima je više od tri osobe.

-Na sastanku je ukazano da je Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koja je danas donesena, između ostalog, propisana i nova mjera u vršenju inspekcijskog nadzora, odnosno da se propisuje nadležnost vršenja nadzora Ministarstvu unutrašnjih poslova i komunalnoj policiji u dijelu koji se odnosi na korištenje lične zaštitne opreme i pridržavanja zaštitnih mjera fizičke distance na javnim površinama – saopšteno je nakon sastanka Glavnog koordinacionog tima.

Podsječamo, navedenom uredbom, uvećane su novčane kazne za kršenje mjera zabrane i nenošenje maske ili rukavica u javnom prosoru, pa sada minimalne novčane kazne za ove prekršaje iznose od 100 do 300 KM.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )